Proyecto de Comprensión para Educación Infantil

lunes, 16 de mayo de 2016

Acabem l'emocionant història entre els Ibers i Romans de 3 anys!


Ibers i Romans hem aconseguit construir les nostres muralles. Com que en la realitat eren civilitzacions ben diferents, a l'hora de construir les muralles, les hem fet com creiem que ho farien en aquella època els Ibers o els Romans.

Hem tingut moments de reflexió, escolta activa i posada en comú d'idees i propostes per part de tots.


Però, encara que el joc consisteix en protegir els nostres tresors, treballem la cooperació i la competició sana, pel que tots hem ajudat a crear les muralles tant d'uns com d'altres i hem gaudit molt. Hem  eixit al bosc per tal d'aconseguir herba que posaríem més tard a la teulada del castell dels Ibers. 






I poc a poc  li hem donat forma a les nostres muralles.







Treballant el Castell i la muralla de Sagunt des de la comprensió i mitjançant les Intel·ligències Múltiples, hem aconseguit crear en ells una "SORPRESA" constant, que els ha ajudat a conèixer i poder arribar a comprendre... Què és un castell? Què és una muralla? Cóm és? Quina utilitat tenien? Qui vivia allí?...


Ara, havia arribat el moment de la batalla, però analitzant els pros i contres de les accions i reaccions tant dels Ibers com dels Romans, els nostres alumnes, han arribat a la conclusió que, compartint els tresors i ajudant als demés extrauen moltes més coses positives que si son egoistes i no pensen amb les conseqüències i sentiments dels altres. 

Després de parlamentar els uns amb els altres van arribar a l’acord, de què, compartir era la millor solució i que tots volien i podien ser molt bons amics. 




Finalment, aquesta experiència sols és el començament d'un nou aprenentage significatiu i comprensiu sobre el nostre entorn i realitat més pròxima...seguim descobrint Sagunt families...!

0 comentarios :

Publicar un comentario

Antes de comentar, queremos contarte un pequeña fábula de Sócrates:
Al margen de que esta historia sea cierta o no, puede hacerte reflexionar sobre las cosas que dices cada día.

Cuentan que un día un conocido se encontró con el filósofo y le dijo:
—Sócrates, ¿sabes lo que acabo de oír acerca de un amigo tuyo?
—Espera un momento —replicó Sócrates—. Antes de continuar me gustaría que pasaras un pequeño test a lo que vas a decir. Lo llamo el triple filtro.
—¿El triple filtro?
—Eso es. Antes de que digas nada sobre mi amigo puede ser una buena idea tomar un momento y filtrar lo que me vas a decir. El primer filtro es el de la verdad. ¿Estás completamente seguro de que lo que me vas a decir es verdad?
—No —respondió el otro—. Solamente acabo de escucharlo…
—Está bien —dijo Sócrates—. Entonces no sabes si es cierto o no. Ahora el segundo filtro, el de la bondad. ¿Es acaso bueno lo que vas a decir sobre mi amigo?
—No, más bien todo lo contrario.
—Así que lo que me vas a decir es malo, y realmente no sabes si es cierto. Bien, todavía queda el filtro de la utilidad. Lo que me vas a contar sobre mi amigo, ¿es útil para mí?
—No, probablemente no.
—Bien —continuó Sócrates—. Desconoces la veracidad de lo que me quieres decir. Además es malo e inútil. ¿Entonces para qué quieres contármelo?

Gracias por tu tiempo y tu comentario veraz, sincero y constructivo.

Participa en nuestra encuesta on-line

Entradas populares

Visitas

Traducción