Proyecto de Comprensión para Educación Infantil

Proyecto de Comprensión para Educación Infantil

lunes, 16 de mayo de 2016

Acabem l'emocionant història entre els Ibers i Romans de 3 anys!


Ibers i Romans hem aconseguit construir les nostres muralles. Com que en la realitat eren civilitzacions ben diferents, a l'hora de construir les muralles, les hem fet com creiem que ho farien en aquella època els Ibers o els Romans.

Hem tingut moments de reflexió, escolta activa i posada en comú d'idees i propostes per part de tots.


Però, encara que el joc consisteix en protegir els nostres tresors, treballem la cooperació i la competició sana, pel que tots hem ajudat a crear les muralles tant d'uns com d'altres i hem gaudit molt. Hem  eixit al bosc per tal d'aconseguir herba que posaríem més tard a la teulada del castell dels Ibers. 






I poc a poc  li hem donat forma a les nostres muralles.







Treballant el Castell i la muralla de Sagunt des de la comprensió i mitjançant les Intel·ligències Múltiples, hem aconseguit crear en ells una "SORPRESA" constant, que els ha ajudat a conèixer i poder arribar a comprendre... Què és un castell? Què és una muralla? Cóm és? Quina utilitat tenien? Qui vivia allí?...


Ara, havia arribat el moment de la batalla, però analitzant els pros i contres de les accions i reaccions tant dels Ibers com dels Romans, els nostres alumnes, han arribat a la conclusió que, compartint els tresors i ajudant als demés extrauen moltes més coses positives que si son egoistes i no pensen amb les conseqüències i sentiments dels altres. 

Després de parlamentar els uns amb els altres van arribar a l’acord, de què, compartir era la millor solució i que tots volien i podien ser molt bons amics. 




Finalment, aquesta experiència sols és el començament d'un nou aprenentage significatiu i comprensiu sobre el nostre entorn i realitat més pròxima...seguim descobrint Sagunt families...!

Related Posts:

  • Preparados para la entrevista   EL DIARIO DE CAMPO Cada alumno ha elaborado en casa su Diario de campo, en la clase se han agrupado con los compañeros que tienen el mismo … Read More
  • Equipos de investigación   Una vez realizada nuestra investigación individual mediante el diario de campo, nos hemos reunido los diferentes equipos para comp… Read More
  • La entrevista ¿Qué? ¿Quién? ¿Dónde?  ¿Desde cuándo? ¿Por qué? ¿Para qué? Comenzamos nuestras exposiciones El auditorio está lleno...  Con un poco … Read More
  • NECESSITEM AJUDA!!!Els Romans i els Ibers, hem començat a construir les nostres muralles...però ens n'hem adonat que no tenim prou caixes de sabates a l'aula i no podem … Read More
  • El castillo de Sagunto El "icono" de la ciudad. Cuando se nombra Sagunto, a la mayoría de las personas, la primera imagen que nos viene a la mente es la silueta del Cast… Read More

0 comentarios :

Publicar un comentario

Antes de comentar, queremos contarte un pequeña fábula de Sócrates:
Al margen de que esta historia sea cierta o no, puede hacerte reflexionar sobre las cosas que dices cada día.

Cuentan que un día un conocido se encontró con el filósofo y le dijo:
—Sócrates, ¿sabes lo que acabo de oír acerca de un amigo tuyo?
—Espera un momento —replicó Sócrates—. Antes de continuar me gustaría que pasaras un pequeño test a lo que vas a decir. Lo llamo el triple filtro.
—¿El triple filtro?
—Eso es. Antes de que digas nada sobre mi amigo puede ser una buena idea tomar un momento y filtrar lo que me vas a decir. El primer filtro es el de la verdad. ¿Estás completamente seguro de que lo que me vas a decir es verdad?
—No —respondió el otro—. Solamente acabo de escucharlo…
—Está bien —dijo Sócrates—. Entonces no sabes si es cierto o no. Ahora el segundo filtro, el de la bondad. ¿Es acaso bueno lo que vas a decir sobre mi amigo?
—No, más bien todo lo contrario.
—Así que lo que me vas a decir es malo, y realmente no sabes si es cierto. Bien, todavía queda el filtro de la utilidad. Lo que me vas a contar sobre mi amigo, ¿es útil para mí?
—No, probablemente no.
—Bien —continuó Sócrates—. Desconoces la veracidad de lo que me quieres decir. Además es malo e inútil. ¿Entonces para qué quieres contármelo?

Gracias por tu tiempo y tu comentario veraz, sincero y constructivo.

Participa en nuestra encuesta on-line

Entradas populares

Visitas

Traducción